Responsive webdesign

9. jul. 2021
16. apr. 2024

Responsivt webdesign er nu om dage en selvfølge når man skal have en ny webside, webshop eller andre systemer.

Det, at en webside er responsive betyder, at den automatisk tilpasser sig tablet, mobil, computer mv. På den måde kan en webside, fungere på alle enheder og designet kan tilpasse sig den enkelte enhed. Læs mere om hvad en responsive webside er

Hvad er responsivt webdesign?

Responsive design går i bund og grund ud på at designet tilpasses de forskellige enheder og at det sker flydende.

I dag findes der mange forskellige størrelser af skærme med forskellige opløsning. Det betyder at enhederne ikke har lige meget plads på skærmen. 
Det er nemt at forstå når man sammenligner f.eks. en smartphone med computer - men der er også forskel på de enkelte smartphones, og på de forskellige computere.

Der er 2 parametre der bestemmer hvordan man ser indholdet

  • Skærmens fysiske størrelse
  • Skærmen opløsning

Når man laver webdesignet responsivt så tilpasset det til alle enheder flydende så man få en bgod brugeroplevelse uanset hvilken enhed man sidder på.

Responsivt webdesign

Mobile first

Et andet vigtigt begreb når man snakker responsive webdesign er Mobile first.

Når man laver et responsivt design så skal man designet til smartphone først og så bevæge sig opaf, og når siden skal opsættes (programmeres) eller når man vælger et system, så er det især vigtigt at der er tænkt i det.

Det skyldes at langt de fleste besøgende i dag kommer fra en smartphone. Det afhænger lidt af branchen hvor mange det er, men det er i næsten alle tilfælde langt over halvdelen - i enkelte brancher op til 95%. Så tænker man brugervenlighed rammer man flest ved at fokusere på smartphones først.

Kodemæssigt betyder det også at man kun loader det der skal bruges til mobilen, og kun hvis det er større skærme så loades de ting der skal bruges der.
Det betyder bl.a. at man skaber en mere bæredygtig webside, men også at ens brugere får en bedre oplevelse

Responsive webside med mobile first

Flex4B systemet tilbyder et system hvor din webside altid er responsive og hvor der er tænkt mobile first. Det tilbydes uden du skal gå på kompromis med design, da vi har massere af skabeloner og designelementer der gør du kan lave det præcis som du ønsker. Vi hjælper også gerne med at skabe den perfekte webside.

Flex4B systemet er et SaaS (Software as a Service) system, som løbende bliver opdateret både på teknisk søgeoptimering, hastighed, brugervenlighed, nye funktioner og meget mere.

Det kan udbygges med plugins, og vi har også eksempelvis fuld webshop, billetsystem, scanningssystem, kortsystem og meget andet.

Kontakt Flex4Business ApS uforpligtende og hør mere om Flex4B systemet, eller book et gratis møde

responsivt webdesignresponsive websidersmartphone websider