Billetsalg

6. apr. 2023
7. apr. 2024

Det kan være svært at finde det perfekte billetsystem til jeres behov, som samtidige hjælper jer med at øge kundetilfredshed og skabe merindtægter. I denne artikel hjælper vi dig på vej til hvad du skal være opmærksom på, samt giver eksempler på forskellige muligheder.

Hvorfor er det vigtigt at vælge et godt billetsystem?

For beslutningstagere i f.eks. forlystelsesparker, museer, zoologiske haver, sommerlande og aktivitetsparker er det afgørende at vælge det rette billetsystem for at optimere kundetilfredsheden og øge indtægterne. Et effektivt billetsystem kan have en betydelig indflydelse på både drift og kundeoplevelse.

  • Et godt billetsystem forbedrer kundeoplevelsen ved at reducere ventetider og gøre købsprocessen mere strømlinet og brugervenlig.
  • Optimeret billetsalg online kan øge indtægterne ved at tiltrække flere besøgende og fremme mersalg.
  • Integrerede systemer kan hjælpe med at samle værdifuld data om kunder og deres præferencer, hvilket gør det nemmere at tilpasse markedsføringskampagner og forbedre kundeservicen.
  • Et pålideligt billetsystem er vigtigt for at sikre sikkerheden og bekæmpe svindel.
  • En god partner indenfor billetsalg kan hjælpe med at øge indtjening

3 muligheder for billetsalg

Der er flere muligheder når man skal sælge billetter online - herunder kigger vi på 3 forskellige løsninger som er blandt de mest populære

Billettjenester

Billettjenester som f.eks. Ticketmaster tilbyder billetsalg gennem deres platforme. De kan have den fordel at det er nemt at komme igang, og der skal ikke opsættes eller vedligeholdes noget software. Der er dog også en del ulemeper ved de løsninger, og herunder er listet nogle af dem

  • Gebyrer kan være højere end hos konkurrerende løsninger.
  • Kontrollen over kundeoplevelsen og branding kan være begrænset.
  • Der kan være konkurrence med andre arrangementer på samme platform.
  • I ejer ikke selv jeres data og kan ikke bruge det til f.eks. mersalg
  • Jeres kunder lærer ikke jer at kende
  • I skal have separat webside alligevel hvor kunder ikke kan købe fra hvis I kun bruger de tjenester
  • Kundeoplevelsen kan generelt være dårligere

Open source systemer

Open source systemer som Wordpress kan være tiltrækkende for nogle organisationer. De kan være populære fordi det er gratis at bruge, og samtidige findes der utrolig mange plugins til dem så de har mange funktioner

Men de har også deres ulemper:

  • Man skal ofte gå på kompromis fordi plugins ikke kan det ønskede
  • Specialtilpasninger bliver ofte dyrere end andre systemer som er bedre
  • De kan kræve betydelige tekniske færdigheder og ressourcer at implementere og vedligeholde.
  • Support og opdateringer kan være begrænsede eller ikke-eksisterende.
  • Sikkerhedsproblemer kan være mere udbredte end hos kommercielle løsninger.
  • Plugins laves af 3. part og kan udgøre sikkerhedsrisiko og være skyld i GDPR brud 
  • Brugeroplevelsen kan ofte være ringere og de er sjældent tilpasset det danske marked

SaaS systemer hvor man sælger fra egen hjemmeside

SaaS systemer (Software as a Service) som f.eks. Flex4B fra Flex4Business ApS tilbyder en lang række fordele for billetsalg og er ideelle for organisationer, der ønsker at beholde kontrollen over deres billetsalg online

Et SaaS billetsystem (Software as a Service) er en type software, der leveres og administreres via internettet, og alle opdateringer og vedligeholdelse håndteres af softwareudbyderen. Fordelene ved et SaaS billetsystem er, at det er let at implementere og bruge, kræver mindre teknisk ekspertise og tilbyder løbende support og opdateringer fra udbyderen. For en ikke-teknisk person betyder det, at du kan fokusere på din kerneforretning og dine kunder, mens billetsystemet håndteres eksternt af en ekspertudbyder. Da det sælges til flere kunder er det forsat en billig mulighed som samtidige er skallerbar.

Nogle af de gode ting ved SaaS billetsalgsløsninger er

  • De giver mulighed for at integrere billetsalget direkte på egen hjemmeside, hvilket forbedrer kundeoplevelsen og styrker branding. Det giver også færre klik for kunden til køb.
  • SaaS løsninger er typisk lette at implementere og kræver mindre teknisk ekspertise.
  • De tilbyder løbende support og opdateringer fra udbyderen.
  • SaaS systemer er ofte skalerbare og kan tilpasses organisationens specifikke behov og krav.
  • SaaS systemer holdes opdateret på f.eks. sikkerhed, tekniske søgeoptimering, brugervenlighed, plugins mv.

En anden bonus man også får ved et SaaS system er at designet kan tilpasses 100% de behov man har. Man sælger derfor i sit eget brand hvilket øger kendskab, og samtidige kan man sikre bedre brugervenlighed

UX på papir

Vigtige faktorer ved valg af et SaaS billetsystem med webshop, CMS og kortsystem til sæsonkort/årskort

Når man vælger et SaaS billetsystem så er det først og fremmest vigtigt det også inkluderer en webshop, et CMS (Content Management System) og evt. et kortsystem til sæsonkort/årskort ved behov. Derudover er der flere vigtige faktorer at overveje for at sikre, at løsningen er den bedste for din organisation:

  • Brugervenlighed: Systemet skal være let at bruge for både kunder og personale. En intuitiv brugergrænseflade og effektiv købsproces er afgørende for at maksimere billetsalget online. Systemet skal selvfølgelig være responsive så det er tilpasset alle brugergrænseflader som smartphone, tablet og computer.
  • Integration: Systemet skal kunne integreres med marketingsværktøjer, betalingsløsninger, statistiktjenester, nyhedsbreve, sms og andre, samt have en API så andre systemer kan snakke sammen med det.
  • Skalerbarhed: Vælg en løsning, der kan skaleres op eller ned afhængigt af din organisations behov og vækst. Dette gør det nemt at tilføje nye funktioner eller øge kapaciteten efter behov.
  • Sikkerhed: Vær opmærksom på sikkerhedsfunktioner og databeskyttelse for at beskytte kundernes personlige oplysninger og betalingsdata samt for at opfylde lovgivningsmæssige krav.
  • Support og opdateringer: En pålidelig SaaS-udbyder skal tilbyde løbende support og regelmæssige opdateringer for at sikre, at systemet forbliver funktionsdygtigt og sikkerhedsproblemer adresseres hurtigt.
  • Pris: Overvej omkostningerne ved systemet i forhold til dets funktioner og værdi for din organisation. En god SaaS-løsning til billetsalg bør have en konkurrencedygtig prisstruktur og skalere med din virksomhed.

At vælge det rigtige SaaS billetsystem, der inkluderer en webshop, CMS og evt. kortsystem til sæsonkort/årskort, kan hjælpe organisationer med at optimere deres billetsalg online og forbedre den samlede kundeoplevelse. Når man overvejer de forskellige muligheder for billetsalg, er det vigtigt at fokusere på de faktorer, der er mest relevante for din organisation, og at finde en løsning, der kan tilpasses dine specifikke behov og krav. Med et velvalgt billetsystem kan du maksimere indtægterne, øge kundetilfredsheden og sikre en problemfri drift.

Et muligt SaaS system

Et muligt SaaS billetsystem som lever op til alt ovenstående er Flex4B systemet. Her får du

Systemet kan skalleres både via plugins / integrationer og API, men også med salg til f.eks. udlandet, og systemet er allerede oversat til flere sprog som f.eks. dansk, engelsk, norsk, svensk, tysk, finsk, hollandsk og spansk.

Flex4B systemet holdes altid fuldt opdateret så du kan være sikker på et stabilt, sikkert og hurtigt system. Vi sørger endda for at teknisk søgeoptimering er opdateret så du kan ligge godt placeret på f.eks. Google og Bing, ligesom vi gratis kommer med løbende nye funktioner og muligheder.

Systemet er optimeret til at give brugerne den bedste oplevelse uanset hvilken enhed de besøger webshop fra, og optimeret på flere måde til at øge jeres salg.

Kontakt os gerne uforpligtende eller bestil et uforpligtende møde hvis du vil høre mere.

Billetsalgsalg af billetterbilletsystem