Sociale medier i Danmark

10. jun. 2020
10. jun. 2020

De største sociale medier i Danmark

Facebook

Behøver ikke den store introduktion. Facebook, der startede som en Facebook på universitetet, er i dag kæmpestort og bruges til mange flere ting, end det er skabt til, f.eks. debatter, markedsføring, samarbejde, venne-netværk, familienetværk og meget andet.
I de senere år er flere andre sociale medier dog begyndt at vokse noget kraftigere end Facebook.
Link til Facebook

 

Instagram

Instagram er en socialt onlinebaseret fotodelingstjeneste, der gør det muligt at dele billeder, og ikke mindst redigere dem med filtre mv.
Instagram er blevet meget populært og benyttes blandt mange forskellige aldre.
Link til Instagram

 

Snapchat

Snapchat er et instant-messaging program, som gør det muligt at sende foto, små videoer, tekst og tegninger til folk i netværket. Det der sendes (snaps) er kun synlige få sekunder inden de destruerer sig selv.
Snapchat har især nydt stor succes blandt den yngre del af befolkningen.
Link til Snapchat

 

TikTok

TikTok har vokset sig stort med muligheden for at dele korte videoer med hinanden. Det er hovedsageligt brugt af unge mennesker. TikTok er kinesisk ejet af ByteDance som er en selskab beliggende i Beijing.
TikTok blev frigivet her i 2017 til markeder uden for Kina.
Link til TikTok

 

Twitter

Twitter er et socialt "mikro-bloggin" værktøj, som gør det muligt at dele og læse statusbeskeder med begrænsning i længden, og som også kan indeholde billeder og links (tweets).
Twitter bliver brugt på mange forskellige måder og kan i nogle erhverv også være brugt en del
Link til Twitter

 

LinkedIn

LinkedIn er et erhvervsorienteret socialt netværk, hvor job og karriere danner rammen. LinkedIn bruges til headhunting, jobsøgning og arbejdsrelaterede nyheder og netværk.
Link til LinkedIn

 

Youtube

Youtube bruges til deling af videoklip og længere videoer. Youtube giver mulighed for, at man kan følge, like og kommentere videoer, og man kan følge kanaler og personer. Der ligger alle typer af videoer, og der er mange influenzers (VLOG'ere) som har en stor del af deres indtægt gennem Youtube.
Link til Youtube

 

Pinterest

Pinterest er endnu et socialt netværk, hvor det er fotos, der er i centrum. På Pinterest forsøger brugerne ofte at skabe en social identitet, og man ser derfor som regel "perfekte" fotos herinde. Det er fotos, der er taget med det rigtige lys, det rigtige sted, med de rigtige personer, med den rigtige make-up, og ofte også gerne manipuleret.
Link til Pinterest

 

 

Andre sociale netværk

Der findes mange andre sociale netværk heriblandt Reddit, flickr og tumblr, men også en masse inden for specifikke brancher og områder heriblandt dating miljøet, musik.
Der findes desuden også flere messenger tjenester, som ikke er sociale netværk, men som stadig har et socialt aspekt. Heriblandt kan nævnes Skype, Messenger, WhatsApp, Google Meet mv.

 

Kilder:

Danmarks statistik
Billede: DR