Disruption

24. aug. 2017
24. aug. 2017

Hvor kommer ordet disruption fra?

Disruption er egentlig et begreb, der til dels stammer tilbage fra 1995, hvor den amerikanske professor Clayton M. Christensen brugte begrebet disruptive technology. Senere udviklede han det, og kom med begrebet disruptive innovation.

Hvad betyder disruption?

Disruption betyder direkte oversat afbrydelse eller forstyrrelse, og det kan godt relateres til den måde man bruger begrebet i dag. Typisk er disruption brugt sammen med ord som innovation og nytænkning, og det skyldes at begrebet bruges til at beskrive hvordan innovation af nye produkter og services kan nedbryde eksisterende branchers forretningsmodeller.

Eksempler på disruption

Der er mange eksempler på disruption, og nogle af de mest kendte er eksempelvis:

 

Film- og tv-branchen

Efterhånden som streaming kom, blev brancen nødt til at ændre sig. Videoudlejningsbutikker som Blockbuster, mistede sit forrretningsgrundlag, og filmudgivelsedatoer world wide var nødt til at være mere ensartet, i modsætning til før, hvor der kunne gå 6 måneder fra filmen kom i USA og indtil den kom i f.eks. Danmark. TV branchen oplever det også - flere og flere melder de traditionelle tv pakker fra til fordel for streaming tjenester, og tv udbyderne laver selv streaming tjenester og ekstra ydelser.
 

Taxi branchen

Taxi branchen rundt omkring er blevet rystet af Uber, som kommer med en helt ny tilgang, og gør at de eksisterende forretningsmodeller sættes på prøve. Samtdigt udfordres også lovgivning rundt omkring, da den ikke er gearet til det nye forretningskoncept.
 

Musikbranchen

Hvor man før købte al sin musik på CD'er (og før det på kassettebånd og LP), så har streaming tjenester her også overtaget meget musikudgivelsen. 
 

Software og web

I og med at mange ting pludselig kan ligge i skyen, og leveres på en online platform, sker der et skift i brugen af software. Hvor man før har købt regnskabsprogrammer til computeren, som skulle opdateres en gang om året, ligger det nu som en månedsbetalt service i skyen. Digitalisering er et af de andre store ord, som hænger godt sammen med dette.
 

Digitaliser jeres processer

Flex4Business kan hjælpe med digitalisering af jeres processer, og med at se hvilke muligheder digitalisering kan give jer, og hvor det kan være en god ide.

Flex4Business har lavet digitalisering for flere kunder, og du kan se lidt mere om det under cases og referencer

Du er velkommen til at kontakte Flex4Business for at få et uforpligtende tilbud eller høre mere om digitalisering ift. din virksomheds behov.